Vincent Krijtenburg

Journalistiek & Media

Rijdende Redactie

Toen ik in 2018 veel onderweg was voor mijn journalistieke werk, kocht ik een camperbus. Die doopte ik om tot Rijdende Redactie. Ik werkte mijn verhalen uit in het kantoor op wielen en verbleef vaak dagenlang op de plek waar ik op dat moment werkte. De Rijdende Redactie werd een belangrijk onderdeel van mijn bedrijfsmodel. Ik kwam erachter hoeveel flexibiliteit en mogelijkheden deze manier van werken geeft. In de voorbije jaren werkte ik vanuit verschillende bussen (Ford, Peugeot, Mercedes).

De passie voor de camper-lifestyle en het vertrouwen in het bovenstaande concept zijn ondertussen onlosmakelijk verbonden aan mij als persoon. Ondertussen weet ik goed wat er komt kijken bij mobiel werken en een mobiele werkplek. Voor locatie onafhankelijk werken moet je bijvoorbeeld denken aan: energievoorziening, comfort en ergonomie en internet.

Bezoek mijn YouTube-kanaal Rijdende Redactie.

In mijn ontdekkingstocht naar mijn derde rijdende redactie startte ik ook een videoserie waarbij ik langs ga bij ondernemers in andere branches die ook gebruik maken van een mobiele werk- en/of verblijfplaats. Bekijk ook zeker even mijn gelijknamige YouTube-kanaal: Rijdende Redactie. De video’s op dit kanaal gaan over ondernemen, mobiliteit en media.

In het busje doorkruist Krijtenburg nu het hele land. ,,Als ik een video heb geschoten bij een bedrijf, kan ik bijvoorbeeld op het parkeerterrein meteen monteren.” Maar ook op andere dagen probeert hij zoveel mogelijk naar inspirerende plekken toe te rijden. ,,Je kunt op je zolderkamertje je bureaubladachtergrond aanpassen voor wat afwisseling, maar ik kies gewoon iedere keer een andere werkplek.” Favoriet voor de journalist zijn daarbij plekken langs het water. De journalist is daardoor efficiĆ«nter en productiever geworden. ,,Maar het is ook een lifestyle waardoor ik meer geniet van het werk en het leven.” Het is de ideale oplossing voor Krijtenburg. ,,Als ik meerdere klussen heb in Amsterdam, dan blijf ik op een camping. In plaats van elke keer weer in de file te gaan staan. Dat komt mijn productiviteit ook ten goede.” Hij klapt de bank neer of klapt het hefdak uit en dan heeft hij een ruim bed.

BN/DeStem – 21 mei 2018
Amsterdam - 2018: De eerste Rijdende Redactie was deze Ford Transit '91. Deze mobiele werkplek maakte het voor het eerst mogelijk om locatie onafhankelijk te werken.
Amsterdam – 2018: De eerste Rijdende Redactie was deze Ford Transit ’91.
Dagblad BN/DeStem interviewde mij in mei 2018 over mijn Rijdende Redactie.

© 2023 Vincent Krijtenburg

Thema door Anders Norén