Site Overlay

Rijdende Redactie

Amsterdam - 2018: De eerste Rijdende Redactie was deze Ford Transit '91. Deze mobiele werkplek maakte het voor het eerst mogelijk om locatie onafhankelijk te werken.
De Rijdende Redactie waarmee het allemaal begon in 2018. Hier te zien in Amsterdam-Noord.

Toen ik in 2018 veel onderweg was voor mijn journalistieke werk, kocht ik een camperbus. Die doopte ik om tot Rijdende Redactie. Ik werkte in het kantoor op wielen aan mijn teksten, foto’s en video’s en verbleef vaak dagenlang op de plek waar ik op dat moment werkte. De Rijdende Redactie werd een belangrijk onderdeel van mijn bedrijfsmodel. Ik kwam erachter hoeveel flexibiliteit en mogelijkheden deze manier van werken geeft. In de voorbije jaren werkte ik vanuit verschillende bussen (Ford, Peugeot, Mercedes).

Mobiel werken

De passie voor de camper-lifestyle en het vertrouwen in het bovenstaande concept zijn ondertussen onlosmakelijk verbonden aan mij als persoon. Ondertussen weet ik goed wat er komt kijken bij mobiel werken en een mobiele werkplek. Voor locatie onafhankelijk werken moet je bijvoorbeeld denken aan: energievoorziening, comfort en ergonomie en internet.

In mijn ontdekkingstocht naar mijn derde rijdende redactie maakte ik ook een videoserie waarbij ik langs ga bij ondernemers in andere branches die ook gebruik maken van een mobiele werk- en/of verblijfplaats.

Nadat ik heb gewerkt in een Ford Transit en een Peugeot Boxer, werd ook mijn derde Rijdende Redactie een Ford Transit. Ook in deze bus ben ik van alle gemakken voorzien om mobiel te werken op locatie.