Site Overlay

Journalist

Als journalist ben ik dagelijks op pad om materiaal voor mijn journalistieke producties te verzamelen. Mijn voornaamste en favoriete manier om aan informatie te komen voor mijn artikelen en video’s is door mensen te interviewen. Gericht vragen, goed luisteren en doorvragen is daarbij essentieel om tot waardevolle informatie te komen.

Interviewen

Geïnterviewd worden is voor weinig mensen dagelijkse kost, laat staan met een camera erbij. Ik begeleid daarom de interviewkandidaat op een persoonlijke, ontspannen manier. Zowel voor als tijdens het interview. Ik krijg van veel mensen te horen dat ze dit als erg prettig ervaren.

Journalistieke producties

Ik werk van het begin tot het eind vol toewijding aan mijn journalistieke producties. Ik detecteer en signaleer nieuwsverhalen, doe onderzoek en leg contact. Vervolgens ga ik op pad om het verhaal in woord, geluid en beeld vast te leggen. In mijn zoektocht naar feiten en opinies laat ik mijn nieuwsgierigheid de vrije loop. Tot slot draag ik zorg voor het selecteren, monteren en creëren om tot een mooie publicatie te komen.

Enkele huidige en voormalige opdrachtgevers zijn: regionale dagblad BN/DeStem, lokaal weekblad De Halsterse Krant en De Zuidwestkrant, De Ondernemer, Metro, Telegraaf, Nieuws.nl en AD. Ik ben journalist (berichtgever, verslaggever, correspondent) in West-Brabant, maar zoals u kunt zien zitten er ook landelijke media in mijn klantenbestand. Voor klussen verder van huis gebruik ik de Rijdende Redactie.

Persbericht schrijven

Door mijn werk op verschillende redacties weet ik als geen ander wat wel en niet werkt, wanneer je op zoek bent naar publiciteit. Ik ben daarom ook in te huren voor het schrijven van persberichten. Neem contact met me op!