Vincent Krijtenburg

Journalistiek & Media

In dienst bij omroep tijdens coronacrisis

Je zou maar net in dienst gaan bij een omroep ten tijde van het uitbreken van de coronacrisis. Het overkwam mij, en daarom was het wat stil op mijn social media kanalen.

Drie weken geleden ging ik na jarenlang freelancen van start als camerajournalist bij Omroep Zuidwest. Niemand had toen nog kunnen bedenken hoe het werk, het leven, de wereld er nu uit zou zien. De wereld is in paniek, de samenleving op z’n kop, de ziekenhuizen steeds voller. En tegelijkertijd doen veel mensen vanwege kinderen of werk een versnelling┬áterug, in deze bizarre tijden. Hartverwarmende initiatieven komen van de grond en kansrijke initiatieven worden gelanceerd. Mijn collega’s en ik denderen in de hoogste versnelling door om de mensen thuis een glimp van dat alles mee te geven.

Afgelopen week stond ik op lege schoolpleinen en voor volle bouwmarkten. Ik sprak bestuurders, (school)directeuren, mensen op straat, en ondernemers. Voor mijn gedesinfecteerde camera en mijn oneindig vaak gepoetste microfoon vertelden zij over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en over de innovatieve manieren waarop ze daarmee omgaan. Exclusieve restaurants die nu maaltijden bezorgen voor een prikkie. Bouwmarkten die mensen uit de horeca aannemen als gastheer/vrouw. Supermarkten die eerder opengaan zodat ouderen veilig boodschappen kunnen doen. Zomaar een greep uit de onderwerpen waar ik verslag van deed.

Alle afspraken die voor ‘de uitbraak’ in mijn agenda stonden zijn vervaagd. De lancering van mijn nieuwe bedrijf NewsMarker stel ik uit, evenals de gedroomde vakantie naar Spanje. Ondanks alle uitdagingen ben ik blij dat ik deze historische periode van dichtbij en vaak van zijn beste kant mag zien, en mijn steentje mag bijdragen. Want ik realiseer me heel goed dat er erg veel mensen zijn die de nare kant ervan ervaren. Sterkte! Tot zover een update van mijn kant. Let goed op jezelf en je naaste. Fijn weekend!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Vincent Krijtenburg

Thema door Anders Norén